T: 024 - 360 09 23

E: info@sjbadvocaten.nl

Oranjesingel 75 Nijmegen

Ontslag wegens teveel augurken op een broodje hamburger rechtsgeldig

Deze zaak speelde zich af op Aruba. X is in 2005 voor onbepaalde tijd in dienst getreden bij de Burger King. X had op 1 september 2014 dienst en bereidde die avond de broodjes hamburger op bestelling. Een klant vroeg bij een bestelling van een broodje hamburger om extra augurken. Het broodje werd door X echter geleverd zonder augurken, maar met extra bacon. De klant gaf het broodje terug en verzocht om een nieuw broodje hamburger met extra augurken. Toen de klant vervolgens het tweede broodje kreeg constateerde hij dat er tientallen augurken in het broodje gestopt waren in plaats van vier stukjes. De klant heeft een foto gemaakt van het broodje en een klacht ingediend bij de Burger King.

De Burger King heeft naar aanleiding van de klacht onderzoek ingesteld en X op 5 september 2014 op staande voet ontslagen. X is het niet eens met het gegeven ontslag en vordert loondoorbetaling. Volgens het Gerecht is vast komen te staan dat X degene is geweest die zo ongeveer een hele pot augurken op het broodje van de klant heeft gedaan.

 

Naar het oordeel van het Gerecht heeft het handelen van X een dringende reden voor ontslag opgeleverd. Het professioneel bereiden van voedsel of maaltijden voor derden is volgens  het Gerecht een serieuze aangelegenheid en verantwoordelijkheid. Door op het broodje in plaats van vier stukjes augurk, een hele pot augurken te doen heeft X volgens het Gerecht niet alleen blijk gegeven ongeschikt te zijn als professioneel bereider van voedsel of maaltijden, maar ook is de Burger King door X op ontoelaatbare wijze in een kwaad daglicht gezet.

Naar het oordeel van het Gerecht is X rechtsgeldig op staande voet ontslagen en de vordering van X wordt dan ook afgewezen.

 

Uitspraak van Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba, 18 augustus 2015 (publicatiedatum 7 september 2015).

 

Yasmina Amtari, advocaat

 

Publicatiedatum:

18-09-2015 15:56